top of page
Interieur Advies Utrecht

BADEN, DE BADKAMER

Een badkamer is een sanitaire ruimte in een woning, dat wil zeggen een ruimte die speciaal is ingericht voor lichaamsverzorging. Een badkamer bestaat meestal uit een wastafel, een spiegel, een douche en/of een kuipbad. Ook bij de badkamer geldt dat het niet alleen meer functioneel moet zijn, je wilt er 's ochtends en 's avonds lekker kunnen ontspannen. Indien je ruimte hebt voor een bad wil je iets hebben om naar te kunnen kijken. In populariteit gegroeid een vrijstaand bad, dit past veel vaker in een ruimte dan je denkt. 

GET SOME INSPIRATION

DE SPIEGEL

Ik begin bij iets wat vaak als laatst gemonteerd wordt in de badkamer, de spiegel. Veelal zie je een platte spiegelplaat die nog snel met dubbelzijdig tape of plastic clipjes wordt gemonteerd. Maar de spiegel is een erg belangrijk onderdeel van je badkamer, je kijkt er zelf elke dag in maar het geeft ook een extra dimensie omdat je je badkamer er in terug ziet. Daarnaast is de vorm van de spiegel erg belangrijk, bijvoorbeeld de ronde spiegel Stockholm van IKEA.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

HET BAD
 

Een vrijstaand bad, vaak zie je het in sjieke hotels maar thuis kan het ook. Persoonlijk vind ik een solid stone bad het mooist waarbij je een mat-witte afwerking hebt en vaak een stevig bad vrijstaand bad hebt. Echter indien je vloer dit niet kan houden (bijvoorbeeld vanwege een houten constructie) dan kun je ook kiezen voor een stylish polyester bad. 

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

URBAN BATHROOM
 

Hoe simpel kun je sfeer krijgen in je badkamer? Zet een grote plan of groen neer. Hieronder zie je wat een beetje urban in je badkamer kan doen.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

INLOOPDOUCHE

De douche over de volle breedte, een regendouche vanuit het plafond. Het geeft een strak en opgeruimd geheel, combineer je dit met een slanke tegel in visgraat en je hebt een fantastische basis in je badkamer. Wil je een hotel chique gevoel kies dan voor donkere kleuren, patronen en koperen of donkergouden accenten. Hieronder vind je het vergelijk tussen deze beide designs:

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

GIETVLOER IN BADKAMER

Een clean en strak gevoel, dat krijg je bij een gietvloer. Ook in je badkamer kan dat een mooi geheel vormen, ook in combinatie met gestucte wanden of een visgraattegel op de wand.

Let er wel op dat als je een gietvloer in de badkamer plaatst, er geen beweging meer mag zitten in het huis, anders is de kans groot dat de vloer gaat werken met lekkage als gevolg. Hieronder een tweetal inspiratiebeelden.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

HOTEL CHIQUE

Ook thuis heb ik gekozen voor niet een geheel betegelde badkamer. Indien je kiest voor strak gestucte wanden zorg je direct voor een moderne look, je kunt deels kiezen voor tegels. Het voordeel: je kunt je badkamer eenvoudig een nieuwe twist geven omdat je het eenvoudig kunt verven in een andere kleur. Hieronder inspiratiebeelden waarbij witte wanden gecombineerd is met een bronzen kranenserie.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht
bottom of page