top of page
Interieur Advies Utrecht

COOKING SPACE, DE KEUKEN

De keuken, de plaats in huis waar eten klaargemaakt wordt en afgewassen wordt. Maar veel meer dan dat, tegenwoordig kom je vaak een open keuken tegen. De keuken is niet alleen maar functioneel maar ook een waar designer piece geworden van het huis. Door te werken met een aparte kastenwand en de juiste accessoires zorg je voor een keuken die uitnodigt om er heerlijk te gaan koken.

GET SOME INSPIRATION

WERKBLAD

Zorg voor een juiste indeling van je werkblad, spoelbak en kookplaat. Er moet voldoende ruimte overblijven om te kunnen snijden en voor te bereiden. Zorg er ook voor dat je veelgebruikte toevoegingen zoals Zout en Peper maar ook Olijfolie op een handige plaats staan. Door ze te clusteren in een bakje zorg je dat het toch opgeruimd lijkt.  

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

BARRISTA AT HOME

Koffie, ik schreef er al eerder over, het meestgenutigde onder de dranken. In je keuken kun je van je koffiezetapparaat een waar design stuk maken door het een duidelijke plek te geven. Werk met leuke espresso-kopjes en koffietoebehoren om sfeer te geven aan je keuken.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

WINE AT HOME

Wijn kan voor sfeer zorgen, dan bedoel ik niet zo zeer het drinken van wijn maar ook wijn als styling. Tegenwoordig zien we steeds vaker een compacte wijnkoeler in de kastenwand of onder het aanrecht. Ook een aantal mooie wijnflessen met wijnglazen kunnen als eye-catcher dienen in de keuken.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

PLANKEN & REKKEN

Opruimen in je keuken is belangrijk, daarom moet je goed kijken naar de kastruimte voor grote pannen, apparaten zoals je staafmixer en het tosti-ijzer. Maar er mogen ook items in beeld. Bijvoorbeeld die mooie Crueset-braadpan, je favo kookboek, je Italiaanse olijfolie en je hippe borden & kopjes.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

PROEF DE SFEER

Hoe zorg je er nou voor dat je die lekkere sfeer van luxe in je keuken proeft? Vaak zie je dat in magazines en winkels en als je thuis bent pak je toch weer die standaard glazen of bestek. Investeer en zoek naar die designer feel pieces. Bijvoorbeeld een set luxe waterglazen hoeft niet duur te zijn maar ziet er wel mooi uit, bijvoorbeeld de timeless glazen bij de Xenos. Ook een makkelijke is een mooie besteklade, dus niet die standaard witte van plastic maar een houten van Kvik.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

KVIK 

Een erg mooie en betaalbare stijl vind ik de KVIK-keukens. Thuis hebben we gekozen voor de PRATO GREY waarbij we de zijkanten van het eiland hebben afgewerkt met het werkblad. #Kvikkitchen heeft diverse uitvoeringen. Hieronder deel ik wat impressies.

.jpg
Kvik-1.png
Cima-dark-oak-kitchen-thumnail-C1-1334x1
kvik.jpg
Gallery-tile-tinta-light-grey-detail-dec
P3-Gallery-PratoX-grey-1220x610px-4.jpg
bottom of page