top of page
Interieur Advies Utrecht

SLAPEN, DE SLAAPKAMER

Een slaapkamer is een ruimte in een woning waarin men kan slapen. In een slaapkamer staat meestal een bed, een nachtkastje, een wekker en een kast voor kleding. Vroeger hadden mensen geen slaapkamers, maar sliepen in een bedstee die direct naast de woonkamer gelegen was. Tegenwoordig is een slaapkamer veel meer dan dat, het is de plek waar je ook nog je favo serie kijkt voor het slapen gaan of 's ochtends met een lekker koffietje wakker wordt. Ook is het belangrijk om de kamer gezellig te maken en te betrekken bij de rest van je inrichting.

GET SOME INSPIRATION

HET BED

De hoofdfunctie van een slaapkamer is slapen, het bed mag daarom prominent aanwezig zijn. Afhankelijk van de ruimte zorg er voor dat je aan beide kanten van het bed kunt lopen, dit geeft luchtigheid. Hierdoor lijkt het bed meer in harmonie met de kamer, indien je het bed in een hoekje drukt lijkt het niet alsof het bed de centrale hoofdfunctie heeft.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

DE ACHTERWAND
 

Iets wat relatief makkelijk is: geef de wand achter het bed een kleur of behangetje, door lampjes vanaf het plafond te laten hangen of op het nachtkastje zorg je voor harmonie. Het bed is aanwezig maar door een achterwand krijgt het bed weer een intiemere plek.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

JE NACHTKASTJE
 

Iets waar je niet veel over nadenkt, maar nachtkastjes kunnen de sfeer bepalen rondom je bed! Een nachtkastje hoeft niet altijd in de stijl van je bed te passen en kan ook prima een klein rond tafeltje zijn. Ook hoeven de kastjes aan beide kanten van het bed niet hetzelfde te zijn, al geeft dit natuurlijk wel iets meer rust. 
 

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

KASTEN

Kijk goed hoe je je kamer wilt inrichten, een kastenwand tot aan het plafond biedt veel ruimte en ziet er uit als een gehele wand waardoor het minder rommelig lijkt. Maar je kunt ook kiezen om op speelse wijze je garderobe te stellen door 2 draden vanaf het plafond en een roede. 

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

ZITHOEKJE

Heb je voldoende ruimte in je slaapkamer, maak dan een zithoekje. Dit kan door een lekkere stoel neer te zetten, een tafeltje en wellicht een rond kleed van 100cm doorsnede. Hier kun je lekker terugtrekken om een boek te lezen, of lekker je make-up doen in de ochtend. Ook belanden hier regelmatig de kledingstukken aan het einde van de dag.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

LUXURY

Een luxe hoekje inrichten in je slaapkamer kan heel makkelijk. Bijvoorbeeld door je horloge of sieraden in een houten box te leggen bekleed met stof. Wat je ook tegenwoordig overal kunt kopen, H&M Home, Zara Home of Casa, zijn glazen kistjes. Hieronder zie je het kistje van VT Wonen die wij thuis hebben. Je kunt er spulletjes inleggen, je riemen in oprollen of je manchetknopen in leggen. Dit geeft gelijk een luxe gevoel.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht
bottom of page