top of page
Interieur Advies Utrecht

VAN DEZE TIJD, THUISWERKEN, HOME OFFICE

Wie begin 2020 had gedacht dat iedereen -mits mogelijk- minimaal 1 dag per week wil gaan thuiswerken had dat wellicht niet willen geloven. Door corona is thuiswerken de normaalste zaak van de wereld geworden. Nu bedrijven zien dat thuiswerken zowel technisch als cultuurtechnisch helemaal geaccepteerd is wordt de kans groot dat na de corona-crisis er meer structureel thuisgewerkt wordt. Een goede thuiswerkplek is daarom van toegevoegde waarde. Ik heb al diverse mensen gezien die garage of tuinhuisjes ombouwen tot geisoleerde thuiswerkkantoren.

GET SOME INSPIRATION

HET LICHT

Vaak onderschat, het licht. Daarom adviseer ik altijd, mits mogelijk, om je werkplek thuis bij het raam te maken. Niks is lekkerder dan met daglicht op je bureau te kunnen werken. Dit lukt natuurlijk niet altijd, en als het in de winter vroeg donker wordt heb je hier ook niet de hele dag profijt van. Daarom, kies voor goede bureauverlichting. Vaak geleverd met een dimmer maar als je een mooie lamp ziet kun je die dimmer ook zelf via het stopcontact maken.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

DE STOEL
 

Hier schreef ik al eerder over, kies voor een goede stoel. Als je af en toe een dagje thuiswerkt kun je prima op die mooie kuipstoel gaan zitten. Maar werk je regelmatig thuis kies dan voor een goede stoel, deze moet in ieder geval in hoogte verstelbaar zijn. Een bureaustoel hoeft niet altijd gelijk zo 'kantoorachtig' te zijn er zijn ook mooie stoelen die als bureaustoel goed geschikt zijn.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

CLEAN DESK

Klinkt cliche, maar zorg voor een opgeruimde werkplek. Ben je aan het einde van de dag klaar, pak dan al je papieren bij elkaar, zoek uit wat je nog nodig hebt en ruim het op. Dit kan makkelijk door je werkplek te ontwerpen met plek om je spulletjes op te bergen.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

BEELDSCHERM

Je beeldscherm hoeft geen doorn in het oog te zijn, persoonlijk vind ik het design van Apple erg mooi. Indien je niet vaak structureel thuiswerkt kun je kiezen voor een laptopverhoger en een draadloze toetsenbord en muis via bluetooth, werk je wel structureel thuis dan is het aan te raden om een volwaardig beeldscherm neer te zetten. Dit kan tegenwoordig een heel mooie designer piece zijn wat prachtig kan staan als je 'offline' bent en je werkplek op gaat in je interieur.

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

ACCESSOIRES

Een valkuil, je hele bureau volzetten met verschillende accessoires. Het leidt af en zorgt voor een rommelig geheel. Mijn advies: neem een aantal 'grote' accessoires zoals planten, boeken of functionele accessoires als een mooie glazen kist met stalen verbinders om spulletjes in op te bergen. 

Interieur Advies Utrecht
Interieur Advies Utrecht

VLOERKLEED

Thuiswerken, lekker met je voetjes op de vloer. Vaak wel zonder schoenen, heb je vloerverwarming dan is het al snel lekker. Een vloerkleed ziet er altijd gezellig uit en zorgt voor een lekker warme vloer.

IMG_2110.heic
Image by Michael Soledad
bottom of page