top of page
Interieur Advies Utrecht

DE LIVING SPACE, DE WOONKAMER

De woonkamer, huiskamer, zitkamer of living (naar het Engelse living room) is de kamer in een huis waar het dagelijkse gezinsleven zich afspeelt. Tegenwoordig steeds vaker samen getrokken met de keuken als grote leefruimte. 

Ga eens bij je zelf na hoeveel functies de woonkamer heeft? We kijken hier gezellig samen TV, we verslinden Netflix series, we vieren er onze verjaardagen, we lezen er een boek, kinderen spelen en knutselen daar. Des te meer reden dat er bij het interieur gekeken wordt na een geheel, dat het er goed uit ziet maar ook functioneel is. Een lege, opgeruimde woonkamer waar een paar meubels in staan zonder opbergruimte kom je tegen in interieurboeken maar is niet de echte woonkamer waar je in leeft. Ik kijk bij het design & inrichten naar logische functies en oplossingen. Opbergruimte voor je spullen, speelhoekjes voor de kinderen maar ook een rustige hoek om een boek te lezen.

GET SOME INSPIRATION

INBOUWKAST

Afhankelijk van de ruimte kan een inbouwkast er voor zorgen dat je een goede basis creëert
Hieronder zie je twee voorbeelden van woonkamers die ik ontworpen en ingericht heb. 

Door te werken met styling-objecten in de open gedeeltes van de kast en voldoende opbergruimte met deurtjes onder in de kast zorg je voor een goede styling en functionaliteit tegelijk. Durf te werken met donkere vakken, zoals hieronder gebruikt voor houtblokken.

Interieur advies utrecht
Interieur advies utrecht

URBAN JUNGLE

Wat niet mag ontbreken in je woongedeelte is Urban Jungle, door te werken met grote planten zorg je voor sfeer en gezondheid in je woonkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Strelizia of een Olifantsoor.
Ook een plant in een glazen pot is een mooie toevoeging in je woonkamer.

Interieur advies utrecht
Interieur advies utrecht

HOEKJES & INRICHTING

Afhankelijk van de indeling van je kamer kun je kijken of je functionele sub-ruimtes kunt inrichten. Bijvoorbeeld een heerlijke relax seat met een goed lichtplan voor het lezen van een boek. Door het werken met vloerkleden zorg je voor een groepering van een ruimte, een vloerkleed kan de bank, een stoel en een salon-tafeltje verbinden.

Interieur advies utrecht
Interieur advies utrecht

DE TELEVISIE

De meest-gehoorde klacht over de woonkamer, de prominent aanwezige televisie. Sommigen willen enkel de TV als middelpunt en anderen willen wel TV kunnen kijken maar als die uitstaat is het een doorn in het oog. Er zijn vele oplossingen om de TV minder te laten opvallen. Vaak schreeuwt de TV om aandacht doordat er 1 groot object in de ruimte staat of hangt. Werken met kleuren, inbouwkasten of de TV strak aan de wand met fotolijsten er om heen zorgen voor een minder aandachtvragende manier.

Interieur advies utrecht
Interieur advies utrecht
bottom of page